Thursday, June 17, 2010

G1 Bumblebee repaint and head sculpted

with the bezeness in having baby...able to scheme in this week to continue some progress of commissions..here is something that adjustments to be made for last works...like what you see in first story i already done doing this (1st pic, scratch built and using an old helmet) but the commissioner want me to do more accurate face...just a simple mode..casting it from new G1 encore toy that i rent from seller..







2 comments:

ariyon176 said...

rare giler bumblebee yg ni..rasa2nya ni yg G1 series punya kan...nape yg repaint nampak mcm 'bergerutu' jer finishing dia...emmm

Wan de REAL said...

thnks for the question Ariyon...menggerutu tu sebab aku paint pakai tin spray biasa..yang guna untuk moto punya..airbrush aku dah lama rosak tak beli baru lagi..itu pon 3 layer tu..tapi kalu tengok live tak nampak sangat..gambat tu close-up sebab tu boleh nampak jelas..kalu pakai airbrush semburan dia halus dan flat..tapi kalu pakai tin macam tu la paling cun kita boleh dapat..